Akkerbouw

Nieuws

Chinees aardappelzetmeelconcern verhoogt winst met 22 procent

Singapore - De Chinese producent van aardappelzetmeel China Essence heeft in boekjaar 2010/2011 de omzet met 20 procent verhoogd naar 998,9 miljoen renminbi (109 miljoen euro).

De winst groeide met 22 procent naar 166,7 miljoen renminbi (18 miljoen euro). Het boekjaar van China Essence eindigde op 31 maart. China Essence is één van de grootste producenten van aardappelzetmeel in China.

Bestuursvoorzitter Zhao Libin is tevreden met de resultaten. "Ondanks de gestegen kosten zijn we er in geslaagd het netto-resultaat te verhogen. We zijn een grote speler en konden de stijgende kosten doorberekenen aan onze klanten."

Bijna 61 procent van de omzet wordt gerealiseerd in de productie van aardappelzetmeel. Libin: "De afzet van zetmeel daalde met 16 procent in 2010/2011. Maar de hogere prijs heeft dat gecompenseerd."

China Essence verkoopt steeds meer grondstoffen aan de voersector. Dat maakt volgens Libin 11 procent van de omzet uit. "Veevoer wordt steeds belangrijker voor ons concern." Libin is optimistisch over het lopende boekjaar 2011/2012. "China heeft de invoerheffing op aardappelzetmeel verhoogd. Dat is gunstig voor ons concern."

Libin maakt zich wel zorgen over de stijgende inflatie in China. "Inflatie en de hoge aardappelprijzen zetten de marges onder druk."

China Essence is een grote concurrent van Avebe op de Chinese afzetmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.