Akkerbouw

Nieuws

China ziet maisareaal groeien, moet toch meer importeren

Peking – Het maisareaal in China groeit vermoedelijk met 2,1 procent. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van het Chinese staatsbureau voor granen.

De vraag neemt volgens het staatsbureau echter harder toe, waardoor hogere prijzen voor graan in het verschiet blijven liggen.

De Chinese maisproductie groeit de laatste jaren gestaag. China oogstte vorig jaar 177 miljoen ton mais, tegen 164 miljoen ton in 2009. De Chinese overheid kocht vorig jaar volgens Bloomberg 8 miljoen ton mais op, om deze toe te voegen aan staatsreserves.

China kocht vorig jaar 1,6 miljoen ton mais op de wereldmarkt. Dat is het hoogste volume sinds veertien jaar. Volgens de wereldvoedselorganisatie FAO importeert China dit seizoen circa 2 miljoen ton mais.

Of registreer je om te kunnen reageren.