Akkerbouw

Nieuws

Britse aardappelprijzen dalen

Londen – De Britse aardappelprijzen hebben na een wekenlange opgaande lijn afgelopen week een daling ingezet. De algemene notering van het aardappelschap Potato Council zakte met ruim 5,5 procent naar 182,88 pond (205,48 euro).

Een jaar geleden kwam de notering in de laatste week van april uit op 104,92 pond.
De spotprijs ligt bij de Potato Council op 191,17 pond (214,79 euro), een daling met een kleine 6,5 procent vergeleken bij de voorafgaande week maar nog altijd ruim het dubbele van de 84,31 pond die een jaar geleden rond deze tijd op de borden stond. Het schap tekent daarbij aan dat de handel traag verloopt, mede omdat veel afnemers na een vier dagen lang vrij weekend nog voldoende voorraden hebben.

Voor de nieuwe oogst was volgens de opgave van het schap vorige week 111.300 hectare ingeplant, ruim meer dan in de drie voorafgaande jaren. In grote delen van het land is het poten nu afgerond. Het schap waarschuwt er daarbij wel voor dat de kwaliteit in het gedrang kan komen als er niet snel voldoende regen gaat vallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.