Akkerbouw

Nieuws 302 x bekeken

Bietenareaal groeit 5 procent in EU

Brussel – Het bietenareaal in de EU groeit dit jaar ongeveer 5 procent. Dat verwacht de Europese Commissie. Daardoor zal de EU meer suiker produceren.

De Europese Commissie heeft daarom het exportquotum voor surplussuiker voor seizoen 2011/2012 vastgesteld op 1,3 miljoen ton, de limiet die de wereldhandelsorganisatie WTO toestaat. Normaal hanteert de Commissie een exportquotum van 650.000 ton suiker.

De exportcertificaten zijn geldig van 1 september tot en met 31 december dit jaar. Dat betekent dat de industrie al vroeg in het seizoen suiker van de bietenoogst van dit jaar kan exporteren naar derde landen. Dat bespaart kosten voor de opslag van suiker. De Commissie had de suikerindustrie eerder dit jaar al toegezegd dat de sector volgend seizoen het volledige WTO-exportquotum kan benutten.

Of registreer je om te kunnen reageren.