Akkerbouw

Nieuws 187 x bekeken

Bieten- en snijmaisareaal in Duitsland beide plus 8,3 procent

Wiesbaden - Het Duitse bietenareaal is dit jaar ruim 8 procent groter dan vorig jaar.Dat zegt het Statistische Bundesamt in een eerste schatting. Uitgaande daarvan is krap 396.000 hectare ingezaaid. Het meest uitgesproken is de groei in Beieren, waar ten opzichte van 2010 een plus wordt genoteerd van 22,5 procent. Het Beierse bietenareaal komt daarmee op ruim 74.000 hectare. Nedersaksen blijft met een areaal van krap 101.000 hectare (plus 2,9 procent) koploper in de suikerbietenteelt. De groei hangt mogelijk samen met de prijsverhogingen die de verwerkers de telers eind vorig jaar hebben toegezegd voor quotumvrije bieten (industriebieten of surplusbieten).

De voor snijmais ingezaaide oppervlakte groeit eveneens met 8,3 procent, als de statistici de zaak juist hebben berekend. Het bedoelde areaal omvat op basis daarvan ruim 1,98 miljoen hectare. De sterkste groei doet zich voor in Nedersaksen en Meckelenburg-Voorpommeren met beide een plus van 13,4 procent. Nedersaksen is en blijft daarmee tevens de koploper in de snijmaisteelt met ruim 492.000 hectare. Ook hier is Beieren de nummer twee met ruim 400.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.