Akkerbouw

Nieuws 177 x bekeken

Bauerverband roept zaadgoedsector op tot nieuwe groene revolutie

Berlijn - De Duitse landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) roept de zaadveredelingssector op tot een nieuwe groene revolutie. Volgens de federatie moeten de tarwe- en rijstopbrengsten de komende 40 jaar minstens worden verdubbeld om bij de productie van voedsel gelijke tred te kunnen houden met de wereldwijde bevolkingsgroei.

De wereldbevolking neemt tot 2050 toe naar 9 miljard mensen. Daarnaast moet in de teelt rekening worden gehouden met de klimaatverandering en de roep om grondstoffen voor bioenergie. ”Door de atoomramp in Japan krijgt de uitbouw van de vernieuwbare energie een forse zet,” waarschuwde het DBV in Berlijn op zijn zaadgoedcongres.

Bij de beoogde en noodzakelijke groei van de productiviteit in de akkerbouw zijn geen wezenlijke impulsen meer te verwachten van bemesting, grondbewerking en gewasbescherming. De verbetering daarvan zorgde voor de eerste groene revolutie. Verbetering van de gewassen zelf is daarom naar de visie van het DBV de enige manier, waarmee de uitdagingen van bevolkingsgroei en een veranderend klimaat kunnen worden aangegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.