Akkerbouw

Nieuws 173 x bekeken

BASF ziet verkoop middelen toenemen

Ludwigshafen - BASF Agricultural Solutions heeft het eerste kwartaal een omzet geboekt van 1,2 miljard euro, 7 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het onderdeel van de Duitse chemiereus verkoopt gewasbeschermingsmiddelen. De brutowinst steeg in het kwartaal met een gelijk percentage tot 343 miljoen euro. Qua volume verkocht BASF Agricultural Solutions 8 procent meer dan een jaar eerder. Prijzen daalden echter met 2 procent. Het hogere volume wordt door BASF verklaard uit een vroege start van het seizoen op het Noordelijk Halfrond dat leidt tot een grotere vraag naar fungiciden. De verkopen lopen in Europa met name goed in Duitsland en Oost-Europa.

Deels is de toegenomen vraag ook het gevolg van relatief hoge prijzen voor agrarische grondstoffen. De winst wordt positief beïnvloed door wisselkoerseffecten. BASF heeft de kunstmestafdeling verkocht en rapporteert over de zaadveredeling, ondergebracht bij een andere divisie niet specifiek. De divisie waar het onderdeel van uitmaakt zag de omzet met 35,4 procent stijgen tot 1,8 miljard euro.

BASF als geheel kwam uit op een omzetplus van 25 procent. Het chemiebedrijf profiteert van een aantrekkende vraag naar chemische en industriële producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.