Akkerbouw

Nieuws 224 x bekeken

Amerikanen helpen Afrikanen aan voedzamer sorghum

St. Louis / Des Moines - Het Amerikaanse Donald Danforth Plant Science Center en agroconcern Dupont gaan met 4 miljoen dollar uit de Howard G. Buffett Foundation werken aan gezonder sorghum voor Afrika.

Met het geld wordt de ontwikkeling afgerond van sorghum-soort die voedzamer is voor de Afrikanen die afhankelijk van de graansoort zijn voor hun voeding.

In 2005 startte Dupont-dochterbedrijf Pioneer Hi-Bred het sorghum-project samen met het African Biofortified Sorghum (ABS) Consortium en het Donald Danforth Plant Science Center. Sorghum is een graansoort die veel overeenkomsten heeft met mais, maar het gewas is van zichzelf resistent tegen droogte.

"Het verbeteren van de voedzaamheid van het gewas zou de levens van meer dan 300 miljoen Afrikanen kunnen veranderen", zegt Howard G. Buffett, directeur van de stichting.

Of registreer je om te kunnen reageren.