Akkerbouw

Nieuws 265 x bekeken

VS steekt geld in bestrijding phytophthora

Washington – Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) steekt 9 miljoen dollar (6,2 miljoen euro) in een onderzoek naar phytophthora.

Het onderzoek loopt vijf jaar en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van vijftien universiteiten en onderzoeksinstituten.

Volgens professor Howard Judelson van de universiteit van Californië is phytophthora een wereldwijd probleem. ”In dit project richten we ons op onderzoek, kennis, resistentie door biotechnologie en teeltmaatregelen.”

USDA schat dat wereldwijd 320 miljoen ton aardappelen en 120 miljoen ton tomaten per jaar wordt geproduceerd. De schade door phytophthora in deze gewasssen wordt geraamd op 7 miljard dollar (4,9 miljard euro) per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.