Akkerbouw

Nieuws

USDA verwacht recordproductie sojabonen

Washington - De wereld oogst dit seizoen een record van 261 miljoen ton sojabonen.

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) wordt 1 miljoen ton sojabonen meer geproduceerd dan vorig seizoen, dat ook al een recordproductie liet zien. Het USDA verwacht dat Brazilië een record van 72 miljoen ton sojabonen oogst. Ook China en Paraguay produceren meer dan vorig seizoen. In Argentinië valt de productie lager uit. Ook de VS, de grootste sojabonenproducent ter wereld, produceert iets minder, namelijk 91 miljoen ton.

Ondanks dat het verbruik met 18 miljoen ton toeneemt naar 256 miljoen ton, groeit de wereldvoorraad aan het eind van het seizoen door de recordproductie naar 61 miljoen ton. Dat is 2 miljoen ton meer dan aan het begin van dit seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.