Akkerbouw

Nieuws 202 x bekeken

'Suikeroogst Australië kan meevallen'

Canberra - De suikeroogst in Australië komt mogelijk ondanks de vernietigende kracht van tyfoon Cycle Yasi uit op 4 miljoen ton, 8 procent meer dan een jaar eerder. Dat schrijft de landbouwattaché van de VS in een rapport.

De schatting is 0,2 miljoen ton hoger dan de verwachting van het nationale grondstoffenbureau Abare.

De suikerexport in Australië zal volgens de Amerikanen stijgen met 4 procent tot 2,65 miljoen ton. In historisch perspectief is dit een laag volume. Abare gaat uit van een exportvolume van 2,5 miljoen ton. Een grotere Australische suikeroogst kan de prijs van suiker op de wereldmarkt mogelijk drukken.

De kans op een lagere prijs wordt echter kleiner als China groot op de markt gaat inkopen. Volgens analisten koopt China mogelijk de komende drie maanden 1,8 miljoen ton suiker op de wereldmarkt. China zou met name geïnteresseerd zijn in Braziliaans suiker. Op de binnenlandse markt in Brazilië is de prijs van suiker de laatste weken flink gezakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.