Akkerbouw

Nieuws 221 x bekeken

Sensus: areaal cichorei voor driekwart gezaaid

Roosendaal – Driekwart van het Nederlandse areaal cichorei is gezaaid; tien dagen vroeger dan normaal. Dat zegt René Schunselaar, manager agrarische dienst bij cichoreiverwerker Sensus.

”Het was nog even spannend of de tijdelijke vrijstelling voor zaad met een fungicidebehandeldeling op tijd zou komen”, vertelt Schunselaar. ”Dankzij de inzet van het ministerie is het nog net gelukt. De zaaiwerkzaamheden hebben immers eerder plaats door het mooie, vroege voorjaarweer.”

Normaal gesproken begint het zaaiseizoen voor cichorei rond 1 april, maar dit seizoen gingen eind maart de eerste cichoreizaadjes de grond al in. ”De omstandigheden zijn ideaal”, vindt Schunselaar. ”Goede temperaturen en af en toe een buitje. Ons twintigste seizoen begint dus voorspoedig.”

Of registreer je om te kunnen reageren.