Akkerbouw

Nieuws

Potashcorp: kali prijs gestegen tot 400 dollar per ton

Saskatoon – De kali-prijs ligt voor het eerst sinds 2009 weer boven de 400 dollar (275 euro) per ton. Dat schrijft de grootste producent van kunstmest op basis van kali ter wereld, Potashcorp. Nu de prijzen voor graan, soja en suiker relatief hoog liggen, kopen boeren meer kunstmest.

De Noord-Amerikaanse voorraad van kunstmest op basis van kali daalde de laatste maand met 183.000 ton tot 1,8 miljoen ton. De voorraad ligt daarmee 26 procent lager dan het gemiddelde in de laatste vijf jaar. De prijs van kali liep in 2008 op tot meer dan 900 dollar per ton.
De Europese marktleider K+S voerde de laatste weken een serie prijsverhogingen door en topman Joachim Felker verwacht nog meer prijsverhogingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.