Akkerbouw

Nieuws 207 x bekeken

Oude aardappelen houden positie nog vast op Duitse markt

Bonn – De Duitse tafelaardappelmarkt drijft nog voor een groot deel op voorraden uit de oogst van vorig jaar bij een onveranderd prijsniveau van 27 euro per 100 kilo. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI.

Volgens analist Christoph Hambloch is van een snel einde aan de voorraden niets te merken. De belangstelling voor de nieuwe aardappelen neemt niettemin wel toe. Prijsconcessies moeten inmiddels worden gedaan door de aanbieders van fritesaardappelen die wegens kwaliteitsgebreken snel moeten worden geruimd. De prijsverschillen zijn daardoor niet alleen op de Duitse markt, maar ook in Nederland en België zeer groot. ”Als de probleempartijen eindelijk de deur uit zijn, zou het gemiddelde koersniveau de komende weken weer wat kunnen aantrekken. Nu al bieden verwerkers in België zelfs voor Bintjes vanaf half juni 20 euro per 100 kilo,” signaleert Hambloch.

Of registreer je om te kunnen reageren.