Akkerbouw

Nieuws

Geen uitbreiding bruinrotgebied in België

Brussel – Het bruinrotgebied in België blijft 42 gemeenten beslaan in de provincies Antwerpen en Limburg.

De laatste besmetting is gevonden in de gemeente Kinrooi. Deze gemeente was vorig jaar door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) toegevoegd aan de lijst met gemeenten waar bruinrot is gevonden.

Het FAVV legt in deze gemeenten telers van aardappelen, tomaten en aubergines beperkingen op. De telers mogen geen oppervlaktewater gebruiken voor het beregenen van de gewassen. Op andere gewassen mag dat wel, maar het aardappelperceel mag niet in aanraking komen met dat oppervlaktewater. Telers die aardappelen, tomaten of aubergines telen moeten dat melden bij de FAVV. Voor aardappelen geldt een minimale vruchtwisseling van één op drie.

Of registreer je om te kunnen reageren.