Akkerbouw

Nieuws 343 x bekeken

Fusie in Franse suikerwereld

Parijs – De grote Franse suikerproducent Cristal Union wil fuseren met de veel kleinere branchegenoot Sucrerie de Bourdon. De twee bedrijven werken al lange tijd samen en willen die samenwerking nu beklinken met een formele fusie.

Cristal Union mikt vooral op de sterke aanwezigheid van Sucrerie de Bourdon in het zuiden van Frankrijk en denkt dat de bij die coöperatie aangesloten boeren meer bieten kunnen leveren, vooral voor de productie van ethanol.

Cristal Union verenigt 5.500 boeren, ongeveer een vijfde van alle bietentelers in Frankrijk. Zij produceren op 86.000 hectare zo’n acht miljoen ton bieten. Cristal Union draait een omzet van 1,1 miljard euro en biedt werk aan 1.500 mensen op 16 verschillende locaties. Sucrerie de Bourdon is de oudste nog zelfstandige suikerfabriek in Frankrijk en stamt nog uit de tijd van Napoleon. De coöperatie telt 450 leden die bieten telen op 4.800 hectare en samen 55.000 ton suiker produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.