Akkerbouw

Nieuws 177 x bekeken

Fransen rekenen op goed bietenjaar

Parijs – Het suikerbietenseizoen in Frankrijk is voorspoedig begonnen en lijkt af te stevenen op uitstekende resultaten.

Op grond van de weersomstandigheden tijdens het zaaien durft het technisch instituut voor de bietenteelt ITB nu al te voorspellen dat de uiteindelijke opbrengsten 5 tot 6 procent hoger uit kunnen komen dan het driejaarlijks gemiddelde.

De meldt de organisatie van Franse bietentelers CGB. In de eerste week van april zaten alle bieten in de grond terwijl dat in de laatste vijf seizoenen gemiddeld pas rond 3 mei het geval was. ’’Het zaaiseizoen is daarmee net zo goed begonnen als het is afgerond, in een tijd van één maand zijn alle velden onder ideale omstandigheden ingezaaid”, stelt de CGB.

Door de gunstige weersomstandigheden bevond ook de grond zich in een uitstekende conditie. ’’Alle elementen kunnen ons laten hopen op een goede ontwikkeling van de bieten en daarom ook op een interessant resultaat.”

Of registreer je om te kunnen reageren.