Akkerbouw

Nieuws

Duitse vraag Cypriotische primeurs bevredigend

Bonn – Het groothandelsprijsniveau van nieuwe aardappelen uit Cyprus op de Duitse markt varieert afhankelijk van het ras tussen de 75 euro en 86 euro per 100 kilo.

Dat meldt agromarktbureau AMI. Het bureau typeert de vraag naar het Cypriotische primeuraanbod als bevredigend.

De hoogste prijzen komen uit de bus voor Allians en Annabelle. Aan de onderkant van de schaal zitten Nicola en Marabel. De export uit Cyprus draait sinds maart. Voor het eind van die maand kwam 8000 ton in de handel.

Sinds ongeveer 10 april is de eigenlijke voorjaarsoogst goed op gang gekomen, aldus het bureau, dat niettemin in de aanloop naar de Paasdagen een eerder krap aanbod voorziet, vooral aan vastkokende rassen. (WV)

Of registreer je om te kunnen reageren.