Akkerbouw

Nieuws 236 x bekeken

Britse aardappelprijzen nog steeds omhoog

Londen – De Britse aardappelprijzen zijn ook vorige week weer gestegen. De gemiddelde notering van het aardappelschap Potato Council ging met ruim 1,6 procent omhoog naar 187,16 pond (€ 212,68) per ton.

Deze notering stond een jaar geleden nog op 106,52 pond. De spotprijs van het schap kwam een ruime procent hoger uit op 198,68 pond (€ 225,77) per ton. Vorig jaar lag de spotprijs rond deze tijd op 80,99 pond, zodat een verdrievoudiging daarvan nu in zicht begint te komen.

De prijzen beginnen wel onder druk te komen omdat steeds meer telers nu van hun voorraad proberen af te komen, meldt het schap. De handel wordt omschreven als ’traag maar gestaag’. Aardappelen van goede kwaliteit zijn nog steeds in trek maar partijen van gemiddelde kwaliteit lijken in voldoende mate op de markt aanwezig.

Het schap meldt verder dat eind vorige week 79.800 hectare voor de nieuwe oogst was geplant. Dat is weliswaar flink meer dan de 43.000 hectare van het voorafgaande seizoen, maar ligt wel rond hetzelfde niveau als in de jaren daarvoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.