Akkerbouw

Nieuws 173 x bekeken

Bayer CropScience opent laboratorium in Singapore

Monheim – Bayer CropScience heeft een laboratorium voor zaadonderzoek geopend in Singapore voor de ontwikkeling van zaadvariëteiten en hybrides met een hoge opbrengst en kwaliteit.

Het betreft een investering van 20 miljoen euro over de komende vijf jaar.

In de nieuwe onderzoekslocatie wordt gewerkt met de nieuwste technieken, zoals DNA-merkertechnologie. Wetenschappers gaan aan de slag met koolzaad, graan, katoen, tarwe, sojabonen en rijst. Naast kwaliteit en opbrengst wordt ook gewerkt aan ziekteresistenties.

Bayer breidt hiermee haar activiteiten uit in Azië en andere gebieden aan de Stille Oceaan. Hiermee reageert het bedrijf op stijgende vraag naar kwaliteitszaad uit deze regionen. Voor nu is vijftien man personeel aangesteld, maar er is plek voor dertig werknemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.