Akkerbouw

Nieuws

Avebe en vakbonden eens over nieuwe cao

Foxhol - Avebe en de vakbonden hebben een principe-akkoord bereikt over een nieuwe cao.

De werknemers krijgen salarisverhoging en er zijn afspraken gemaakt over flexibel werken.
De oude cao liep af op 1 januari dit jaar. De nieuwe cao geldt voor 27 maanden. In vier stappen krijgen de werknemers er totaal 5 procent loon bij.

Volgens FNV-onderhandelaar Dick Heijnen zijn ook afspraken gemaakt voor de lange termijn. ”Het personeel bij Avebe vergrijst. Nu zijn er 850 vaste en 150 flexibele werknemers. Tot 2015 verdwijnen 350 arbeidsplaatsen door natuurlijk verloop. We gaan kijken of we in werklozenbestanden mensen kunnen selecteren die bij Avebe opgeleid kunnen worden.”

Bovendien vormen Avebe en de vakbonden een werkgroep om te onderzoeken of personeel flexibeler ingezet kan worden. Heijnen: ”De werkgroep onderzoekt binnen welke bandbreedte mensen flexibeler ingezet kunnen worden. Flexibiliteit is onafwendbaar. Dat betekent wel dat mensen in een ander deel van het bedrijf moeten kunnen werken. Daar worden ze voor opgeleid.”

De vakbonden leggen het principe-akkoord voor aan de leden. Zolang de vakbonden geen besluit hebben genomen, wil Avebe niet reageren op de nieuwe cao.

Of registreer je om te kunnen reageren.