Akkerbouw

Nieuws

Argentinië en China werken aan maisakkoord

Buenos Aires - Argentinië en China werken aan een overeenkomst over de levering van mais.

Een Chinese delegatie is op bezoek in Argentinië om de maissector te inspecteren. Volgens Oscar Solis, de Argentijnse onderminister van landbouw, kan de export van mais naar China wel oplopen tot 1 miljoen tot 2 miljoen ton per jaar. "Ik verwacht dat de overeenkomst in juni of juli een feit is. Het Chinese bureau voor de graanopslag Sinograin komt dit jaar 6 miljoen tot 8 miljoen ton mais tekort. Ze moeten wel importeren."

De Argentijnse maissector reageert verheugd op de mededeling van Solis. "Dit betekent een grote doorbraak", zegt voorzitter Santiago del Solar van Maizar, de Argentijnse maisassociatie, tegen persbureau Reuters. "China begon pas vorig jaar met de import van mais. Daarvoor was het land zelfvoorzienend. De verwachting is dat de maisimport door China de komende jaren sterk groeit."

Of registreer je om te kunnen reageren.