Akkerbouw

Nieuws 513 x bekeken

Areaal suikerbieten bijna gezaaid

Dinteloord - Het zaaien van suikerbieten is bijna klaar; al 93 procent zit in de grond.

Dit meldt bietenverwerker Suiker Unie. Op de zandgronden en enkele percelen natte zware klei moeten de laatste bieten nog worden gezaaid. Dit wordt waarschijnlijk deze week afgerond. Tot nu toe is er nog weinig overzaai gemeld: in het noorden van het land 18 hectare wegens vorstschade en 12 hectare door muizenvraat.

De opkomst verloopt zeer goed met 80.000 tot 100.000 planten per hectare. Dit dankzij af en toe een klein regenbuitje en goede temperaturen. De vroegst gezaaide bieten staan al in het begin tweeblad stadium. Telers zijn in de afgelopen week begonnen met de eerste lage dosering bespuitingen voor onkruidbestrijding na opkomst.

Bekijk hier een overzichtskaart

Of registreer je om te kunnen reageren.