Akkerbouw

Nieuws 239 x bekeken

Waarde bestrijdingsmiddelen BASF naar record

Limburgerhof – BASF Crop Protection schat de toekomstige verkoop van de nieuwste gewasbeschermingsmiddelen op 2,4 miljard euro per jaar. Dat is 200 miljoen euro meer dan in 2010.

BASF Crop Protection berekent ieder jaar de waarde van de nieuwste gewasbeschermingsmiddelen, op basis van de verwachtingen die het concern heeft van de jaarlijkse verkoop. Volgens stafmedewerker Elise Kissling is de waarde van de toekomstige jaarlijkse afzet nog nooit zo hoog geweest. ”Dat is vooral te danken aan de schimmelbestrijder F 500. Wij verwachten dat de verkoop van middelen op basis van deze werkzame stof gaat pieken op 700 miljoen euro per jaar.”

De groei van de verkoopwaarde met 200 miljoen euro ten opzichte van 2010 schrijft Kissling toe aan de schimmelbestrijder Xemium. ”Dit middel is vanaf 2012 beschikbaar in meer dan vijftig landen voor gebruik in meer dan honderd gewassen. Dat vertegenwoordigt een grote waarde van de te verwachten verkoop.”

Volgens Kissling berekenen de meeste producenten van gewasbeschermingsmiddelen ieder jaar de waarde van de middelen op basis van toekomstige afzet. ”Dat geeft een beeld van de verkoopresultaten die worden verwacht. BASF Crop Protection realiseert 7 procent van de totale omzet van BASF. Maar deze divisie verbruikt 27 procent van alle geld dat BASF steekt in onderzoek en ontwikkeling. Daarom willen we met deze berekening onze aandeelhouders duidelijk maken dat het loont om zoveel geld te steken in de ontwikkeling van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.