Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Tarweprijs daalt bijna 10 euro door nieuwe prognose

Washington – De tarwevoorraad in de wereld krimpt minder dan gedacht. Daardoor is de tarweprijs donderdagmiddag op de termijnmarkt in Parijs met bijna 10 euro per ton gedaald. Argentinië en Australië hebben meer tarwe geoogst dan verwacht, schrijft het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) in de jongste graanprognose die donderdagmiddag verscheen.

”Bovendien wordt het gebruik van tarwe geremd door de relatief hoge prijs. Aan het einde van dit graanseizoen (30 juni) heeft de wereld 181,9 miljoen ton tarwe op voorraad. Dat is 4,1 miljoen ton meer dan in februari is voorspeld. De voorraad aan het begin van het seizoen is 197,3 miljoen ton.”

Analisten reageren verrast op de nieuwe tarweprognose. In de voorgaande prognoses ging het USDA steeds uit van krimpende voorraden. Tarwe noteerde vandaag aan het eind van de middag in Parijs ruim 227 euro per ton. Dat is bijna 10 euro minder dan woensdag.

Bij mais voorziet het USDA weinig veranderingen ten opzichte van de vorige prognose. Toch sleepte de daling van de tarweprijs de maisprijs mee omlaag in Parijs met 3 tot 5 euro per ton.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ulecrdbhbuc

    of6mIv wkjmokuetmvi, [url=http://ewdqodskqyfw.com/]ewdqodskqyfw[/url], [link=http://lbdqiwowqvyz.com/]lbdqiwowqvyz[/link], http://xtjbpekmnlte.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.