Akkerbouw

Nieuws 133 x bekeken

'Suikersector heeft meer capaciteit nodig'

Londen – De suikersector moet de capaciteit vergroten om de stijgende vraag bij te benen.

De suikerproductie stijgt dit seizoen met 16,5 miljoen ton naar meer dan 165 miljoen ton. Maar het is twijfelachtig of deze productiegroei voldoende is om aan de stijgende vraag te voldoen.
Dat zei analist Stefan Uhlenbrock van marktbureau FO Licht op de Outlook-conferentie van persbureau Agra Europe. ”Op de langere termijn moet meer worden geïnvesteerd in de suikerproductie. Door de toename van de wereldbevolking groeit de vraag. Maar die groei zorgt er ook voor dat er minder landbouwgrond beschikbaar blijft voor de voedselproductie. Dat geldt vooral voor Azië.”

Volgens Uhlenbrock heeft de economische crisis nauwelijks de groei van de suikerconsumptie vertraagd. ”Bij een trage groei van 2 procent per jaar wordt in 2020 totaal 200 miljoen ton suiker per jaar verbruikt. Dat betekent dat de productie met 35 miljoen ton moet stijgen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.