Akkerbouw

Nieuws 194 x bekeken

Schoorsteen suikerfabriek Groningen gaat plat

Groningen - De 100 meter hoge schoorsteen van de vroegere suikerfabriek in Groningen gaat zondagochtend tegen de vlakte. Omdat er explosieven worden gebruikt, wordt een deel van de ringweg om de stad afgesloten. Ook zullen er op het spoor langs het terrein tijdens de operatie geen treinen rijden, meldde de gemeente Groningen woensdag.

Een gebied met een straal van 200 meter rond de markante schoorsteen wordt met hekken afgezet. De gemeente heeft een beveiligingsbedrijf in de arm genomen om te voorkomen dat nieuwsgierigen te dicht in de buurt komen.

De sloop van een ander deel van de fabriek werd onlangs stilgelegd, nadat puin vlak langs het spoor terecht was gekomen. Op dat moment was er net een trein van Arriva gepasseerd, bleek uit een filmpje dat door omstanders werd gemaakt. Een groot scherm van zo'n 60 meter moest vervolgens herhaling voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.