Akkerbouw

Nieuws

Pootgoedexport bouwt voorsprong stevig uit

Den Haag – De Nederlandse pootaardappelexporteurs hebben in de afgelopen maand hun voorsprong ten opzichte van vorig jaar verder uitgebouwd. De exporteurs hebben vooral meer poters geëxporteerd naar Spanje en Italië dan in februari vorig jaar.

In totaal is vorige maand bijna 86.000 ton pootgoed geëxporteerd. Vergeleken met vorig jaar was de uitvoer in februari ruim 31 procent groter. Het seizoenstotaal klimt daarmee naar 525.121 ton. De uitvoer is daarmee 14 procent groter dan in dezelfde periode van vorig jaar. Vooral de uitvoer naar andere EU-lidstaten loopt beter dan vorig jaar.

In de afgelopen maand is ruim 20.000 ton pootgoed naar Italië gegaan, blijkt uit cijfers van de Pootaardappel Contact Commissie (PCC). Deze hoeveelheid is bijna 4.500 ton groter dan de afzet naar Italië in februari 2010. In totaal hebben de Italianen inmiddels meer dan 50.000 ton pootgoed uit Nederland afgenomen.

Spanje betrok afgelopen maand bijna 11.000 ton pootgoed uit Nederland. Deze hoeveelheid is ruim 5.000 ton groter dan in dezelfde maand vorig jaar. De totale Spaanse afname is daarmee gestegen tot boven de 32.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.