Akkerbouw

Nieuws 194 x bekeken

Nordzucker en Pure Circle richten steviamaatschappij op

Braunschweig - Nordzucker en Pure Circle hebben hun vorig jaar aangekondigde plannen voor de vorming van een jointventure voor de productie en afzet van het calorievrije plantaardige zoetmiddel stevia gerealiseerd met de oprichting van een maatschappij.

De nieuwe organisatie heeft de naam NP Sweet. De Duits/Maleisische maatschappij zetelt in de Deense hoofdstad Kopenhagen, zo blijkt uit een mededeling van de partners. NP Sweet richt zich met de producten stevia en steviasucrose (een combinatie van stevia en suiker) op afnemers in de voedings- en drankenbranche in Noord- en Oost-Europa met gebruikmaking van de afzetkanalen van Nordzucker en de specifieke producttechnische kennis van Pure Circle.

Het Maleisische concern is volgens de toelichting bij het initiatief wereldmarktleider met steviaproducten. Van het totale productievolume komt 80 procent van Pure Circle. Stevia is op dit moment nog niet toegelaten in de EU, maar de vrijgave wordt in de loop van dit jaar verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.