Akkerbouw

Nieuws

'Noord-Afrika koopt minder tarwe'

Londen – De landen in Noord-Afrika hebben voldoende tarwe gekocht om het uit te houden tot de nieuwe oogst. Daarom zullen de landen de komende maanden minder tarwe kopen op de wereldmarkt, stelt het Britse marktbureau Home Grown Cereals Authority (HGCA).

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dat Noord-Afrika (Algerije, Egypte, Libië, Marokko en Tunesië) dit seizoen samen 22,3 miljoen ton tarwe importeren. Het seizoen loopt van 1 juli 2010 tot en met 30 juni dit jaar. De import door Noord-Afrika omvat 18 procent van de wereldhandel.

Volgens het HGCA hebben de landen de laatste maanden zoveel tarwe geïmporteerd dat ze al voldoende in huis hebben. ”Er is geen reden voor deze landen om nog meer te kopen”, zegt HGCA-analist David Eudall in een interview met persbureau Bloomberg. ”Hun opslagsilo’s zitten vol. Ze kunnen niet nog meer tarwe opslaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.