Akkerbouw

Nieuws 194 x bekeken

Nederlandse biologische peen koploper op Duitse importmarkt

Berlijn - Duitsland importeerde in 2009/10 een volume van 25.000 ton biologische peen uit Nederland op een totaal importvolume van 41.000 ton.

Nog eens 42.000 ton kwam van eigen Duitse bodem. Dat staat in het jaarrapport van de Bund ökologische Lebensmittelwirtschaft (BOELW). Peen is de veruit meest geïmporteerde biogroente in Bondsrepubliek. De totale import daarvan omvatte in het genoemde bedrijfsjaar ruim 80.000 ton.

Na Nederland heeft biopeen uit Israël (krap 12.000 ton) de sterkste positie op de Duitse markt. Relatief grote exporterende landen zijn verder Italië, Portugal en Spanje. Nederland is ook importmarktleider in Duitsland met biologische uien. Het volume beperkt zich echter alles bij elkaar tot slechts 4.500 ton en de experts verwachten de komende jaren geen groei, aldus BOELW.

Of registreer je om te kunnen reageren.