Akkerbouw

Nieuws 185 x bekeken

'Minder plannen voor uitbreiding of stoppen bedrijf'

Roggel – Akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers hebben minder plannen voor uitbreiding of beëindiging van het bedrijf dan vorig jaar.

Volgens een peiling van marktbureau Agridirect heeft 16 procent van de boeren plannen voor uitbreiding of opvolging. ”Vorig jaar was dit 20,8 procent. Tegelijkertijd is het percentage akkerbouwers of vollegrondsgroentetelers dat op korte termijn wil stoppen of afbouwen, gedaald. De meeste akkerbouwers en groentetelers geven aan te willen doorgaan zoals nu.”

Agridirect constateert dat de sectoren minder potentiële bedrijfsbeëindigers heeft dan vorig jaar. In de akkerbouw is dat gedaald met 0,4 procentpunt naar zo’n 6 procent en in de vollegrondsgroentesector met 1,3 procentpunt naar ruim 5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.