Akkerbouw

Nieuws

Klein suikeroverschot dit seizoen

Londen – De wereld produceert dit seizoen 166,9 miljoen ton suiker. Dat is 8,3 miljoen ton meer dan vorig seizoen, meldt analysebureau FO Licht.

Het overschot komt uit op 1,3 miljoen ton. De afgelopen twee seizoenen werd veel meer suiker verbruikt dan geproduceerd. ”Maar het overschot van dit seizoen is klein”, constateert FO Licht. ”Het is onvoldoende om de gekrompen voorraden weer aan te vullen. De suikermarkt blijft daardoor ook dit seizoen krap.”

De suikerprijs in Londen schommelt deze week rond de 700 dollar (495 euro) per ton. Begin februari moest nog meer dan 800 dollar (566 euro) worden betaald. FO Licht denkt dat de hoge suikerprijs van begin dit jaar het verbruik tijdelijk heeft geremd. Nu de suikerprijs is gedaald, zal de vraag toenemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.