Akkerbouw

Nieuws 377 x bekeken

Kartel meelfabrikanten in Frankrijk en Duitsland

Parijs – De Franse concurrentiedienst stelt een onderzoek in naar mogelijke kartelafspraken tussen Franse en Duitse meelfabrieken. Een Duitse fabrikant zou daarbij als klokkenluider zijn opgetreden.

Dat meldt het Franse dagblad Le Figaro dat de hand heeft gelegd op een vertrouwelijk rapport over het onderzoek. De illegale afspraken zouden gemaakt zijn tussen 2002 en 2008, met aan beide kanten van de grens zo’n tiental deelnemers. Uiteindelijke doel was om de handel in meel tussen beide landen zo veel mogelijk te beperken en daardoor buitenlandse prijsinvloeden buiten de deur te houden. Op grond van het onderzoek kijkt de Franse concurrentiedienst nu ook of de meelfabrikanten in dat land onderlinge afspraken hebben gemaakt over de leveringen aan broodfabrikanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.