Akkerbouw

Nieuws

Justitie onderzoekt fraude door bestuursleden Nordzucker

Braunschweig - Justitie in Braunschweig stelt een onderzoek in naar fraude met presentiegelden door bestuursleden van suikerconcern Nordzucker.

e betrokkenen zouden zich volgens een aandeelhouder jarenlang te veel van deze vergoedingen hebben laten uitbetalen. Formeel betreft het verduistering van geld van het concern. Het gaat daarbij concreet om jaarlijkse uitbetalingen van 13.000 tot ruim 80.000 euro.

Van de aanvankelijk dertig beschuldigde bestuursleden zijn er ongeveer tien vrijgepleit omdat de bedragen door het openbaar ministerie te klein worden geacht, maar voor resterende twintig personen wordt het onderzoek voortgezet. Als het tot een rechtszaak en een veroordeling komt, kunnen behalve geldboetes ook straffen van maximaal vijf jaar worden opgelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.