Akkerbouw

Nieuws 214 x bekeken

Import soja door China stijgt verder

Peking – China importeert volgend seizoen een record hoeveelheid van 58 miljoen ton sojabonen. Dat meldt de Amerikaanse landbouwraad in Peking.

Dit seizoen ligt de import op 55 miljoen ton. Volgens de landbouwraad stijgt het verbruik van plantaardige olie in China. Bovendien is er vanuit de voersector veel vraag naar de bijproducten uit de oliepersing.

China produceert in seizoen 2011/2012 zelf 14,8 miljoen ton sojabonen. Dat is iets minder dan dit seizoen. De landbouwraad denkt dat veel Chinese akkerbouwers liever mais of rijst verbouwen vanwege het hogere saldo. ”Een hectare sojabonen levert een Chinese teler een saldo van 600 dollar (435 euro) tegenover 600 tot 1.000 dollar (724 euro) bij mais.”

Of registreer je om te kunnen reageren.