Akkerbouw

Nieuws

IRS: 34 procent van de bieten gezaaid

Bergen op Zoom – Nederlandse suikerbietentelers hebben 34 procent van hun areaal gezaaid, meldt bieteninstituut IRS.

Dat betekent dat er een flinke inhaalslag is gemaakt ten opzichte van vorige week, toen 5 procent in de grond zat. Vorig jaar zat op 22 maart 9 procent van de bieten in de grond.

Zoals gebruikelijk loopt het Zuidwesten voorop. De regio Zeeuws-Vlaanderen heeft het meest gezaaid: 80 procent. In het gebied Zeeuwse Eilanden zit driekwart van de suikerbieten in de grond en in West-Brabant al 60 procent.

Telers in Oostelijk- en Zuidelijk-Flevoland hebben al 69 procent gezaaid en ook op de Noordelijke klei doen akkerbouwers goede zaken: ruim een kwart van het bietenzaad zit er al in de grond. In Gelderland is een derde gezaaid en Noord- en Zuid-Holland zijn al over de helft wat het zaaien van de bieten betreft.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.