Akkerbouw

Nieuws

‘Graanoogst Duitsland blijft aan kleine kant’

Berlijn - De graanoogst in Duitsland wordt dit jaar niet veel groter dan het teleurstellende resultaat van vorig jaar. Dat voorspelt het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) in zijn eerste prognose voor het komende seizoen.

Het DRV verwacht concreet een volume van 44,2 miljoen ton. Dat is 0,4 miljoen ton meer dan vorig jaar. De prognose is gebaseerd op de omvang van het met wintergraan ingezaaide areaal en een schatting van het areaal dat de komende weken met zomergraan zal worden ingezaaid.

Met name de wintergerst- en roggearealen zijn kleiner dan in 2009/2010, terwijl de graanteelt als geheel negatief is beïnvloed door moeilijke zaaiomstandigheden in de nazomer/vroege herfst, een vroege inval van de winter, alsmede vorst in de eerste dagen van de lopende maand maart, aldus het DRV.

Of registreer je om te kunnen reageren.