Akkerbouw

Nieuws 189 x bekeken

Franse boeren richten club voor slachtoffers pesticiden op

Parijs – Veertig Franse boeren, die allen leiden aan ernstige ziekteverschijnselen, hebben een nationale organisatie voor slachtoffers van bestrijdingsmiddelen opgericht.

Phyto-Victimes wil het bewustzijn over de risico’s van gewasbeschermingsmiddelem vergroten en proberen hulp te krijgen voor de slachtoffers ervan.

De organisatie richt zich vooral op professionele gebruikers van bestrijdingsmiddelen, “om hen moreel en juridisch te ondersteunen als ze geconfronteerd worden met ziekten die in verband worden gebracht met het gebruik van pesticiden op hun bedrijf.”

De initiatiefnemers willen over een financiële regeling onder meer contact opnemen met de Mutualité sociale agricolle, de Franse organisatie voor de sociale zekerheid in de landbouw. De voorzitter van Phyto-Victimes leidt naar eigen zeggen als graanteler zelf aan neurologische aandoeningen en aan een aangetast immuunsysteem na het intensieve gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.