Akkerbouw

Nieuws 185 x bekeken

FAO: wereld produceert 3,4 procent meer tarwe

Rome – De wereld produceert dit jaar 3,4 procent meer tarwe dan vorig jaar. Volgens de wereldvoedselorganisatie FAO komt de productie op 676 miljoen ton tarwe.

”Dat is nog niet zoveel als in de recordjaren 2008 en 2009”, schrijft de FAO in de Crop Prospects and Food Situation.
De tarweproductie neemt toe omdat het areaal groeit, meldt de FAO. "De telers reageren op de huidige hoge prijzen. Bovendien herstelt de tarweproductie in landen die vorig jaar zwaar zijn getroffen door droogte."

Het is voor het eerst dat de FAO een voorspelling doet over de nieuwe oogst. Maar de prognose blijft beperkt tot tarwe, schrijft de FAO. "De meeste tarwe in de wereld wordt geteeld op het noordelijk halfrond als wintergewas. Daar is nu al iets van te zeggen. De andere graansoorten moeten meestal nog worden gezaaid."

Of registreer je om te kunnen reageren.