Akkerbouw

Nieuws

Een op drie Britse aardappelverwerkers lijdt verlies

Londen - Eén op de drie aardappelverwerkers in het Verenigd Koninkrijk lijdt verlies.

Dat komt omdat ze stijgende kosten onvoldoende in rekening brengen bij hun afnemers. Het Britse analysebureau Plimsoll stelt dat de kosten voor lonen, energie en materialen stijgen. Maar de verwerkers durven de kostenstijging niet door te berekenen in de prijzen van hun aardappelproducten omdat ze bang zijn marktaandeel kwijt te raken.

Volgens Plimsoll is de marge bij 58 procent van de aardappelverwerkers vorig jaar gedaald ten opzichte van 2009. De dalende marges laten zien dat de verwerkers niet langer kunnen vasthouden aan hun strategie om stijgende kosten onvoldoende door te berekenen, aldus Plimsoll.

Of registreer je om te kunnen reageren.