Akkerbouw

Nieuws 165 x bekeken

Duitse tafelaardappelmarkt houdt stabiel positieve stemming vast

Bonn - De Duitse tafelaardappelmarkt ontwikkelt zich onveranderd stabiel positief met een prijsniveau van om en nabij de 26 euro per 100 kilo, zo luidt de inschatting van marktbureau AMI.

De export naar Rusland en afnemers elders in het oosten van Europa verloopt volgens analist Christoph Hambloch nog steeds vlot, niet alleen via het continent maar inmiddels ook weer via de Oostzee, waar de ijsgang bij St. Petersburg aan het afnemen is. ”Primeurs uit het Middelllandse-Zeegebied nemen weliswaar ook op de Russische markt de concurrentie op, maar de prijsafstand is al naar gelang het ras enorm,” aldus Hambloch. De primeurteelt in Duitsland komt inmiddels aarzelend uit de startblokken, zij het nog uitsluitend alleen onder folie en in het zuidwesten. In Nedersaksen was echter ook folieteelt tot dusver nog niet mogelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.