Akkerbouw

Nieuws 163 x bekeken

Duitse maisareaal ook dit jaar in de groei

Bonn - Het maisareaal groeit in Duitsland ook dit jaar verder.

Dat gelooft teeltadviesorganisatie Deutsches Maiskomitee (DMK) op basis van onderzoek dat in diens opdracht is uitgevoerd door de Kleffmann Group. De groei blijft echter met 4,4 procent naar 2,39 miljoen hectare aan de bescheiden kant. Van deze oppervlakte zal 1,9 miljoen hectare worden benut voor snijmais. De rest komt op het conto van korrelmais en CCM.

Binnen de categorie snijmais zal naar schatting 650.000 hectare worden geteeld met het oog op inzet in de biovergisting. Het aandeel van energiemais in de teelt zou daarmee gerekend naar de oppervlakte komen op 27 procent. Dat is een nieuw record. Vorig jaar werd op 530.000 hectare energiemais geteeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.