Akkerbouw

Nieuws

Duitse aardappelexport naar Nederland daalt

Bonn – De Duitse aardappelexport naar Nederland pakte in januari duidelijk geringer uit dan januari vorig jaar.

Dat stelt landbouwmarktbureau AMI vast. Het exportvolume zakte als gevolg van het krappe aanbod volgens het bureau met 25 procent naar 81.000 ton. Met name ook de afzet van verwerkingsaardappels leverde ditmaal in, namelijk 14.000 ton.

Daarnaast kwam de teruglopende trend voor rekening van de fabrieksaardappels. Niet alleen Nederland, maar ook andere exportmarkten leverden in. De export naar Italië halveerde en ook Polen en Roemenië kochten minder in. Rusland was volgens analist Christoph Hambloch een uitzondering. Normaal neemt Rusland in januari nooit aardappels af, maar nu ging het om 6000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.