Akkerbouw

Nieuws

Drukte op graanmarkt in Parijs

Parijs – Op de termijnmarkt in Parijs zijn vorige week 223.736 termijncontracten verhandeld voor maaltarwe. Dat is een gemiddeld handelsvolume van 44.747 contracten per handelsdag. In één week is 11,2 miljoen ton maaltarwe van eigenaar verwisseld via de termijnmarkt. Dat is zo’n 8,5 procent van de totale productie van zachte tarwe in de EU.

Het tekent de onrust op de graanmarkt vorige week. In rustige tijden worden 5.000 tot zo’n 25.000 tarwecontracten per dag verhandeld. Afgelopen maandag zijn 21.743 tarwecontracten verhandeld.
De graanmarkt werd vorige week beheerst door de natuurramp in Japan en de onrust in Libië. Analisten vreesden dat de schade door de natuurramp zo groot is dat het ten koste gaat van de wereldeconomie. De onrust in Libië voedde het onzekere sentiment op de graanmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.