Akkerbouw

Nieuws

Dawn Foods wil Cosundochter Unifine kopen

Breda - Het Amerikaanse bedrijf Dawn Foods wil Unifine Food & Bake Ingredients van Royal Cosun overnemen.

Unifine ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige ingrediënten voor de banketsector in Europa. De voorgenomen transactie omvat de zeven productielocaties en tien verkoopkantoren van Unifine en de merknamen Sucrea, Fruibel, Caullet en Dethmers.

Volgens Dawn Foods-directeur Carrie Jones-Barber vult de voorgenomen acquisitie de bestaande positie van Dawn, dat producten als bladerdeeg en vullingen levert aan de brood- en banketindustrie, perfect aan. "Unifine voegt producten en geografische locaties in Europa toe die passen bij de ambitie en groeiplannen van de onderneming", zegt Jones-Barber. "De toewijding aan de klant en de aandacht voor kwaliteit die Dawn en Unifine gemeenschappelijk hebben, staan garant voor een succesvolle toekomst van de te vormen combinatie."

Royal Cosun zette Unifine in de etalage omdat het niet past bij de kernactiviteit; het grootschalig verwerken van agrarische producten. Directievoorzitter Robert Smith: "Unifine is de afgelopen tien jaar flink gegroeid en beschikt over prima vooruitzichten. We hebben er vertrouwen in dat de businessgroep nu klaar is om een volgende stap te zetten in haar ontwikkeling."

Voor de voorgenomen transactie is goedkeuring van de bevoegde mededingingautoriteiten nodig en de betrokken ondernemingsraden en vakorganisaties worden geraadpleegd. Naar verwachting wordt de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2011 afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.