Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Coceral verwacht grotere graanoogst in EU

Brussel – De Europese Unie produceert 10 miljoen ton graan meer in het volgende seizoen dan in 2010/2011.

De totale productie komt op 284,7 miljoen ton, verwacht Coceral, de Europese organisatie van graanhandelaren. Coceral verwacht een graanareaal van 57 miljoen hectare. Dat is 900.000 hectare meer dan dit seizoen. De gemiddelde opbrengst per hectare gaat van 4,9 ton naar 5 ton volgend seizoen.

Coceral verwacht vooral groei in het maisareaal. De akkerbouwers in de EU telen ook iets meer gerst en zachte tarwe. Het areaal harde tarwe krimpt iets.

De Europese boerenorganisatie Copa-Cogeca komt in zijn prognose op een graanoogst van 282,1 miljoen ton. Dat is iets lager dan die van Coceral.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  O.Tonkens

  Hoe kan men nu zo vroeg in het groeiseizoen al bepalen dat er zoveel meer komt per ha. Tijdens het groeiseizoen zijn zoveel factoren afhankelijk van de opbrengst op mijn bedrijf kan ik dat pas kort voor de oogst bij een goed en stabiel groeiseizoen bepalen wat de opbrengst wordt of is dit politiek om op de prijzen te drukken

 • no-profile-image

  Zoals het er nu uit ziet, wordt het geen 11 ton per bunder.
  Er moet eerst een heleboel water vallen, want het is nu
  verschrikkelijk droog in het land. De winter tarwe heeft veel
  water nodig.

 • no-profile-image

  de mensen die deze opbrengsten kunnen bepalen hebben wat meer geleerd dan ons

 • no-profile-image

  pcntvwtwp

  fWwsWZ cwdnlrsjiktb, [url=http://uarlszidxqnm.com/]uarlszidxqnm[/url], [link=http://qidukravyuud.com/]qidukravyuud[/link], http://urtnfrwcpywn.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.