Akkerbouw

Nieuws 313 x bekeken

Britse bieten gaan goed de grond in

Londen – Het zaaien van de Britse suikerbieten verloopt goed, waarbij telers ook melden dat de zaai-omstandigheden gunstig zijn. Op dit moment zit ongeveer een derde van de Britse bieten in de grond.

De indruk is dat de telers evenveel zaaien als vorig jaar, ondanks de grote problemen rond de afgelopen oogst.
Het zojuist afgesloten seizoen is voor een aantal telers, met name in Oost-Engeland, rampzalig verlopen door de sterk wisselende weersomstandigheden. Het suikerbedrijf British Sugar meldde onlangs dat de problemen haar zo’n 20 miljoen hebben gekost. Desondanks lijkt het areaal dit jaar niet kleiner uit te komen.

Veel telers maken hun quotum vol, mede om te profiteren van enkele kortingsregelingen die British Sugar ter compensatie heeft ingesteld. Het suikerbedrijf speelt verder met de gedachte om de campagne in alle fabrieken al half september te laten beginnen, wat voor twee vestigingen een maand eerder zou zijn dan afgelopen jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.