Akkerbouw

Nieuws

Britse aardappelsector vreest keverplaag

Londen – De Britse National Farmers Union heeft de aardappelsector gewaarschuwd voor de ’vernietigende effecten’ van de Epitrix- kever.

De bond stelt dat deskundigen de mogelijke schade aan de Britse aardappelsector schatten op zeker 45 miljoen euro.

Volgens de NFU heerst de keverplaag al in Spanje en Portugal. De bond heeft de aardappelsector daarom gewaarschuwd tegen invoer uit die landen en ook geadviseerd elke partij aardappelen daarvandaan aan te melden bij de onderzoeksdienst voor voeding en milieu Fera.

De bond dringt er daarbij bij de autoriteiten op aan een dergelijke melding verplicht te maken. Voorzitter Alan Stevenson van de sectie aardappelteelt: : ”We hopen dat de hele sector de krachten bundelt om op te roepen tot een wettelijke notificatie om snelle actie tegen deze bedreiging te verzekeren. Het is van groot belang dat we hier een leidende rol in Europa op ons nemen om onze telers voor mogelijke schade te behoeden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.