Akkerbouw

Nieuws 213 x bekeken

Britse aardappelprijs blijft verder stijgen

Londen – De gemiddelde aardappelnotering van de Britse Potato Council is afgelopen week weer verder gestegen. De notering staat nu op 179,03 pond (208,25 euro) per ton, dat is bijna 2,7 procent hoger dan een week eerder. Een jaar geleden kwam het aardappelschap nog tot een notering van 110,82 pond per ton.

Bij de spotprijs was afgelopen week weliswaar sprake van een lichte afname maar blijft het verschil met vorig jaar nog steeds groter. De gemiddelde spotprijs staat nu op 195,06 pond (226,90 euro) per ton, bijna twee-en-een-half keer zo veel als de 81,35 pond per ton van vorig jaar rond deze tijd.

Het schap meldt verder dat de export van aardappelen naar ons land flink op gang blijft. Daarbij worden voor het ras Nadine prijzen rond de 180 pond ofwel bijna 210 euro per ton gemaakt terwijl Wilja iets minder opbrengt.

Naar Polen en Spanje worden eveneens Britse aardappelen uitgevoerd maar die handel is minder actief dan die op Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.